Tuesday, June 17, 2008

shy shy dog ;(

click the picture to redirect ke peos.NET

nothing to story morry today.. Hidung saya still tak sihat menyebabkan my sound sengau2 spongebob squarepants gitu. Ye wahai cik peos, walopon kau memuji ku, namun lobang hidong mu tatap menjadi pojaan hatiku... eh seyes rasa nak hantuk je kepala kat dinding. Tak stabil kot hormon kat badan ni.. Nampak je aku burgembira tapi bolakang bapak kau sapa yang tau? mak aku dah direct sound kat aku ckp tak ingat nak balik ghumah ke? Asal bahagia. Tolongla kasi semangat kat aku apa yang harus aku lakukan.. baik aku stop dulu sebelom aku nangis.. chow

9 comments:

cikkai said...

da prob is.. since chinese new year aku tak balik umah.. tapi memang ada jumpa family cuma TAK BALIK UMAH. Aku dah grad dengan jayanya a few weeks before, then aku skang tgh amik kelas sijil profesional sampai sabtu nih! Senin depan aku masuk keja dah kat TNB. Mak ckp "tak balik dah ke?" aku jawab,"bukan taknak, tapi keadaan tak mengizikan". Mak balas,"ikutla asal bahagia".. aku beli pantun mak,"........sob sob".. (kelu tak terkata bak anak derhaka) so apa yg harusku buat?

Mr. Azman said...

Yes... orang pertama untuk berkomentar. Mesti laa aku bangga gilerrr.... tapi blom tahap sawan bab* muehehehe...

Woh ho ho ho... demam nampaknye? Dah berape hari dah? Tak p klenek ke?

Ni ape kesahnya ni yang sampai kene sound sound ni? nko lari dari umah ke? nko ade ambik bahan terlarang.... jangan sesekali berbuat demikian.

Harigai diri. Nape tak nak balik umah? Tak kesian ke kat mak. Aku ni kalau boleh hari-hari nak jumpa mak aku. Tapi apakan daya, ibu kandungku telah tiada.

Takkan tak sayang kat mak? Mak kite tadek dosa pon ngan kite. kite jer banyak dosa dengan die.

Think twice, beb. Don't heart your mother like that. Tak baguih tuh. Org tua ni, walau die marah macam mane pon, die still sayang kat kite.

Tadek orang tua yang nak anak die rosak binasa. kita sebagai anak ni adalah cermin kepada mak bapak kite. buruk perangai kite, means macam tuh laa akan orang kate kat keluarga gite.

Sanggupke kite bagi orang cakap kat org tua kite macam tuh. kalau aku... sure aku bubuh gigi orang yang cakap bukan-bukan pasai org tua aku atau famaly aku tuh... kompom aku letak gigi dia baik punya tersusun atas meja~

Please share your moments with your mother. I've none. Only my step mother. But she's act like my real mother. I love her as I love my real mom.

Go home, and kiss your mom.... as a love gift from god to you though a feeling and heart.

Sometime aku ni merepek jugak kalau dah menaip omputeh. Maksud kate-kate tersebut... sayangilah ibu anda.

Kreuger®

.: RUFAI :. said...

wow pnjg tul mr azman nye comment...hehe...khai congrate ye...di atas kejayaan anda...akak da tercomment kt blog peos...hehe...pasni jgn lupe open table eh...xsbr nk rasa khai blanja....lol....(",)

cikkai said...

waaaaa.... keje tak stat lagi. tulunla kasi nasihat kat saya.. saya buntu seperti Ubuntu.. sob sob

Mr. Azman said...

Ni kompius ape kes ni?
Bler pasai nak kerja ker?

Kalau macam tuh aku kasik topic untuk psting terbaru nko:-
1. Kijer...how to start.
2. Which job is better?
3. Help me to decide.

Dengan tajuk-tajuk entri macam ni, blogger lain mudah untuk member komen dan pendapat.

sebenarnya aku pon tak paham ape masalah nko... nko ni citer berbunga-bunga sangat laa... just stret 2 de point la~

TQ.V.M
Kreuger®

cikkai said...

haha.. memang pon tajuk tak serupa bikin..

takpela, saya dah memeningkan para pembaca.. sebenarnya mak saya rindu sebab saya dah lama tak balik.

Saya nak balik tapi ada je menghalang. Ingat ke lepas kelas profesional ni nak balik tapi takde waktu rehat terus masuk kerja.. tu je.. :) hope everything is fine sooner

Dziannis said...

saturday abis kul bape?
try la korban pnatkan diri balik trus after settle sume..pnat for one day je...mmg la skejap sgt.tp,mana tau..kot balik umah bley boost ur confidence balik..p keje ngn keadaan mak duk ngamuk pn tak sdap gk...try adjust time leklok balik..asalkan skejap je balik umah..insyaAllah,mak puas ati la tu..sbb mmg tau pn monday awk start keje

U pnat la sket..tp,awk snggup korban.ok je

.: RUFAI :. said...

owh akak br paham masalah khai ni....huu same thing happen to me time abis degree...yep xde masekan abis je present thesis trus masuk kelas cert tu...cert tu da mnyebabkn cuti sem kt terhalang....n after cert je trus dpt keja....mmg sngt2 letih sbb no time utk rest n no time utk blk kmpng utk yg duk jauh like us....huhu....tp nnt pas abis cert ni tryla curik masa kejap blk umah tau....jmpa parent b4 start keja....lg bersemangat nk kerja nnt...(",)

cikkai said...

yup thanks to all, kreuger, kak rufai and dear :x

i try to go back home after the exam on this friday eve. Naik bus malam. So, sabtu ni saya escape kelas..