Monday, June 23, 2008

1st day at ILSAS

salam to all..
hari pertama bangun pagi kul 6 drive and follow member dari blakang slowly.
daftar terus mingle ngan dak engineering :(
petang rehearsal nyanyi lagu korporat TNB utk perasmian esok pagi dan kami dilepaskan awal kul 4 pm utk buat medical check up. Seyes beratur panjang kat klinik panel .. sucks! RM60 tapi leh claimm.. haha besela dah kerja wat.. Cuti aku 11 hari je sebab masuk bulan 6. Kalo awal bulan 1 kompem 22 hari. Aku ada kat ILSAS ni 2 minggu (orientasi) je pastu ntah dicampakkan kat mana. Harap2 TNB Bangsar.

Aku tak leh escape program ni kalo tak takleh KONVO.. haha.. KONVO TNB bukan UiTM. The best things are, kami dilayan 1st class service sebab kami pegawai bukan non-exec. Makan minum, tempat menginap best!!! Sonok ar sebab dapat ramai kawan2 HENSEM sebab kaum wanita cenonet sangat..!!! Aku pinjam maxis broadband kawan ni tapi line cam harammmm.. Apa daaa.. Aku cuak duk sini sebab aku tak tau jalan sangat plus kawan nak jejalan pon tak ramai almaklum tak kenai sngt hati body. Esok 50 lebih dak engin kena hantaq p stesen.. Sebab this batch ramai sangat peserta tak dpt menampung penginapan. Dari seribu dia amik 230 je. So kengkawan nak keje TNB dialu-alukan.. Byk faedah nya seyes tak tipu. Sesapa nak lawat aku leh je lepak2 bilik tapi after working hourssss besela da keje. awkakakak... peace ya all :)

p/s: rindu kat bebudak umah 303 blok 48 (jaga harta benda aku!!!) dan abg kungfu panda ;p.. dtg arrr jejalan bangiiiii





6 comments:

cybernetics mind said...

eiii...sonotnyer dpt keje baru erkkk. so kt sinik CM nk ucpkan gud luck & tahniah psl dpt kejer best.

"selamat berkursus"

eminz said...

hoho..
brO dah keje..
uiks..ade gak KONVO ek..?
hurm..
lor,xpe la 1st class ke,
2nd class ke..
at least,
ade gk kan class nye kn..
ngeh2..

cikkai said...

haha.. thanks everyone.. susahnya duduk kat bangi nih .. bluekkk :p

Mr. Azman said...

Erlo....
Wah pas ni sape nak kasik makan kat katak nko kat blog ni. Kalau nko pon coneksen internet tadek.

Kekekekek.... ape pon aku ucapkan tahniah le kat nko sebab dapat kijer ni. Bekerja dengan tekun dan ikhlas.

Ok, Salam ceria dari aku.
Kreuger®

cikkai said...

opis saya di pucuk rebung telekom bangsar.. kalo cik kreuger nak mendarat helitopter kat atas tu roger2 la saya :)

Berudu said...

Hello there...
nak tanya pasal COGA..leh cite sket tak cane camp tu berlangsung??ape aktiviti yg kne buat??n cane tnb evaluate candidate during that camp??