Friday, June 20, 2008

1 2 3 tolakkkk !!!


Alkisah....... taiyibbb.. Alkisah....... taiyibbb.. Alkisah tersebut la kisah 4 owang saudawa lain nenek lain atok menaiki keweta kancil bejalan2 melihat panowama alam... taiyibbb. Tetiba hujan lebat tuwun mencuwah-cuwah. Sampai sahaja mereka di fakulti al kungfu panda terlupa menutop lampu keweta kancil dari pukul 2.30 sampek 5pm. Tuan empunya cuba menyetat keweta beliau tapi gagal. Beliau membiarkan kewetanya di situ lantas menelepon kunfu panda. Eh, keweta aku tak idop! Enko lupa tutop lampu ek?.. Kungfu panda terbahak2 ketawa sedang menuju ke Kelana Jaya menghantar asidz13 ada hal katanya.

Alkisah....... taiyibbb.. Alkisah....... taiyibbb.. Alkisah maka terkisahlah meweka datang semula ke tempat kejadian dengan membawa jumper dan 4 kuncu2 utk menolak keweta. Bagai nak terkincit menolak keweta selepas masing2 makan nasi tomyam bergunung ganang dek lapar berpuasa konon2 nya. Pewot masing2 buleh tahan la gak besaw! Masuk gear satu tak mau idop gak. Guna jumper, jumper terputus.... Apa mau buat? Tukar le batewi keweta ATOS si kungfu panda dengan empunya keweta kancil. Stat2 idop walopon seorang kuncu kena renjatan elektwik! bzzzt bzzzt. Lantas empunya mengisi memenuhkan air batewi hendaknya..

Masing2 pulang kepenatan lalu tidor dalam iman.... amin :)

p/s: empunya keweta nak ucapkan tewima kasih personally pada asrar, kungfu panda, asidz, hakim zeghuk zeghak!! ;p

5 comments:

[suhaili] said...

alkisahhh~

kami juge penah telupe menutup lampu kete lalu wat muke comel di parking lot jusco, mintak abg2 ensem tlg tolak.

moral of de story: kalo anda x comel, baik jgn bagi kete rosak. ngee~

cikkai said...

haha... muka kita tak comey tapi hensem.. compem kena suruh abng2 hensem tolak kan gak.. pempuan mana larat.. hehe

Mr. Azman said...

Cikai, muahahah perasan le plak nko hensem. Chis...

Aku pon dulu pernah mengalami cerite yang same jugak.

Pergi kija awal pagi, kabus-kabus gelap, pas tuh sampai tempat kijer dah la pulak terlambat.

Kalut punye pasal, lupe nak tutup lampu kereta. Sendan selamber tanpa rase bersalah, aku meninggalkan kereta aku kat parking.

Ape nak kate, mase nak balik tuh, berjenuh la aku start tak mau idup. Ake kes?? upernya nengok lampu warning bateri dah menyala.

Last lastnya terpaksa la panggil member aku suruh bawak jumper.

Member aku memula tuh datang 2 orang. Haram tak bleh pakai. Datang datang jer buat eksyen macam makenik propesional. Alangkah hampenye aku, diaorang datang bleh bawak test pen... pale otak diaorang. Siap datang, test ketuk-ketuh test pen kat bateri kereta aku.

Wah wah wah...

Aku suh bawak jumper dengan kereta laa sengal... so terpaksa la aku tepon member aku sorang lagi suruh bawak kereta die dengan jumper. Hahahah.... serabut betoi kalau dapat makenik terlampau pro ni beb,

Kreuger®

cikkai said...

hahah.. sabau broo.. jgn tak tau mana positif mana negatif sudahh.. mau malatop kena renjatan :p.. mau makan penyepak jek

masta said...

lampu x tutup SAMPEK ke petang