Friday, June 6, 2008

interesting bar chart :)

credit to: saharil.com

suka betol aku melihat gambor forecasting en saharil nih! Berkenaan dgn harga minyak. Apa yg menariknya, beliau meramalkan satu hari nanti harga seliter petrol akan sama harganya dgn satu kati emas, pastu 7 dulang hati nyamuk, lastly nyawa anak lelaki sulung engkau! haha.. funny sungguh.. Tapi pape pon aku rasa mcm kureng terima la kalo ada yang memilih utk berbasikal ke pejabat (especially kalo tgh ditemuramah wartawan tv). Hipokrit sungguh anda! Ada yang ckp berjalan kaki tuh g opis! Kalo syarikat tu syarikat waris ala2 Hotel Hilton ye la gak atau pejabat depan umah! Ye sesungghnya kureng relevant kerana negara kita bukannya mcm jepon, vietnam dan sebagainya yang memang berkurun lamanya menjadikan basikal atau moto sebagai kenderaan utama!

Nak tak nak beli gak la kan petrol sebab kita tiada sumber alternatif utk menghidupkan enjin. Kalo tak, duk terperok jela kete kat garaj. Pepehal pon aku tertarik time tgk berita tv3 tadi di mana ada sorang penghantar email mencadangkan agar elaun PM, TPM, menteri kabinet di potong utk menampong subsidi kerajaan. Itu sudah bagus!! Sebab sesungguhnya orang atasan ni bukan tak perihatin bagi aku cuma mereka kena mengalaminya sendiri seperti rakyat biasa. Kalau aku anak Sultan Brunei pon, kompem aku tak amik kisah punya harga minyak naik! 10 keturunan tak habis harta.

6 comments:

meo188 said...

jom jimat cermat.... sedih gile harga brg naik...:(

Suatu ari kerajaan yg tidak bertimbang rasa akan dijatuhkan oleh kuasa rakyat!!!

cikkai said...

ingat nak beli BMW, terpaksa la beli BMX jew.. jimat sket minyak

nanonano said...

eyh smart pe BMX,
ai lai kit.
bley ar ngorat cikkai pas ni,
dpt nek hr2..

cikkai said...

erk~ nano berat kalo nak duk blakang BMX cikkai.. naik bukit kompem sempot.

.: RUFAI :. said...

hee sukela entry ni...betul tu sokng cube org2 atas tu rs sendri mcm mana kt sume yg kt bwh ni rs...confirm diorg pun akan memberontak...wua...=(

Mr. Azman said...

Salam... pada pendapat aku, elaun menteri-menteri ni bukan setakat dipotong, tapi tak payah bagi langsung.

Baru sama adil dan saksama. Diaorang mentedarah elaun jer dah berape? Pegi sana sini - claim tak hengat~ pas tuh boleh ade lagi elaun... sungguh tak balence laa macam ni.

Kreuger®