Sunday, June 15, 2008

MOVIE REVIEW :)

photo credit: universal picture
sapa yg curi mangkuk tingkat akooooo!!!! argggghhhhh

Itulah dia Cik incredible Hulk kita yang menjerit di pawagam2 berdekatan dgn rumah anda. Semalam aku rasa seronok sangat menyantaikan diri pegi cineleisure damansara tgk wayang selepas beberapa ketika tidak pergi menuntun wayang. Lebih menyeronokkan lagi kami pergi satu rumah! Bukan senang nak kuar sesama almaklum rambut sama 'blonde' tapi hati lain2 kan! tulah memang tak rancang pon tapi bila dipikirkan balik lepas ni masing2 dah nak keje.. So apa salahnya kami enjoyyyyy! Sampai cineleisure kami beli la tiket kul 2.15 am. Punya la semangat sampai tersalah cakap! "kak, tiket wayang HULK HOGAN 6 keping!" (bukan saya tapi abang hensem yang ckp!) hahaha.. Akak tu tersipu2 malu walopon separuh mati keletihan duduk situ dari pagi kot!. Alang2 dah jauh, kul 5 pagi pon sanggup tunggu walopon dah menguap 25 kali. Disebabkan kami tersampai di sana awal, lepak la kejap di restoran kayu sambil melayan EURO2008.

Okla cita tu sebab aku takdela fanatik sngt cita2 cinema Marvel ni.. Kalo kartun takpe! Teknik CGI yang canggih dan sekali sekala tak masuk dek akal. Biasala cita omputih kan. Cita tu nak bagitau ayah si pempuan tu memang la bangang kerana incident tercetus due to his crap eksperimen lah. Habis kemusnahan berlaku.. Baik si jeneral tu mamfuss senang cita. Tapi last2 bebudak ni teruja sebab ada pelakon ironman masuk! aku rasa mereka nak berkoloborasi utk menangkap incredible hulk yang jahat tu kot! entah bila plak cita selanjutnya! i give 4 out of 5 stars :)..

Balik umah jam kul 5.15am.. Tunggu subuh baru le masuk tidoq! daaa~

p/s: tak sabaq nak tengok cita HELL BOY 2 (tapi ngan sapa ek?) hmm.....

5 comments:

adila said...

aku pon nk tgk gak cite nie..tp tu ar..tertangguh lg...best eh? pasni bole la menyantaikan diri gak kt cinema..hehehhe...:)

cikkai said...

suka tgk dia mengamokk! huaaaaa arghhhh.. tapi sian dia sket2 baju koyak.. nak je sedekah suar dalam aku kat dia :) hik hik

eMiNz said...

ko nk tgk cter Hell bOy 2 ek..?
tgk ngn aq ar..ahax..
guro je brO..ngeh2..

cikkai said...

elehhh.. ada bran ke? jom le..

khalida salleh =) said...

fuyooooo diorg g tgk hulk xajak seyh~~