Wednesday, June 4, 2008

naik minyak atau minyak naik? :p

haha, sedap nya ucapan korang ye..."cikkai, jgn tunggu aku malam ni.. aku tak balik"lantak p la hangpa seme dah besaq panjang! Pastu INSOMNIA.. hangpa tererr bijak.. tak stady pon takpa. Aku besa2 ja. Lucky ball?! err, haremmmmmm.. Lucky fingers?! oo saya pernah main semasa kem sabtu lepas.. Baling 5 bijik dadu, sapa paling byk kumpui nombor 6 maknanya lucky la tuh! wat a jerk!

Harga petrol naik 78cent? adoi.. seme harga barang pon akan naik maaa.. Baru bercadang nak pakai kete next week.. No offense la kan kalo harga petrol naik. Cuma aku terpikir wats gonna happened in our future gens? Sara hidup seme tinggi. Is like sapa yang maju terus kedepan, sapa yang mundur akan mundur cuma takes time to adapt kan.. (leh pakai ke ayat nih?). Gaji 2 riban cam celah gigi jek! Potong ptptpu, petrol, epf, sewa itu ini, pinjaman kete dan sebagai nya. Nak gak kasi mak ayah! Nak simpan g haji lagi. hmm..Kalo time raya kompem kena kasi anak sedara luit laya nasib BARU 2 orang jek. Nampaknya aku kawin lambat lagi.. waaaa.. Ini belom berumah tangga dah mencabar kemampuan berbelanja. Ya kepada kepimpinan parti keadilan rakyat (PKR), inilah masanya utk anda membuat 'gimik' utk menurunkan harga minyak lebih2 lagi di Selangor nih!. Kompem sesak kalo slangor je minyak murah.. Haha. Ya sesungguhnya isi minyak malam ni tak sama dgn isi minyak hari esok dan seterusnya kerana harga dah naik!! Sekian dimaklum kan.

4 comments:

.: RUFAI :. said...

wua wua tula psl...owh nk pakai keta jg da ke nexweek...lehla bwk akak jalan2 nnt...hehe...tp terukla naik mendadak sngt2...dala sume bnda mahal skrg ni...adui....betul tu gaji 2k pun da rs perit jgk...wua...=(

Mr. Azman said...

aku semua naik...
darah naik,
naik hangin,
itu pon turut naik tak tentu pasal...
muahaha~

kecoh laa kerajaan pilihan rakyat ni. ape kes laa diaorang ni. dasar ape sekarang ni?

Dasar naik minyak ke?
Kreuger®

cikkai said...

tapi aku berat badan tak naik2 laa.. maintain je ala2 model gitu.. waakkakak

meo188 said...

susah ati la wei...

kenapalah ada lagi org duk undi parti yg lemah nih????

pak lah duk tertidoq kot masa mesyuarat naik harg nih????