Tuesday, November 25, 2008

petani is better than cure..


Hamparan sawah luas terbentang mengingatkan aku pada jalan sekinchan. Terasa nak baring di atas lautan paddy itu. "Aku hanya pekerja picisan". Kawan aku selalu cakap macam tuh. Tapi bila aku mengenangkannya kadang kala ada betulnya. sebab tak guna bermegah2 tetapi berada di tahap yang sama. Impian kena ada disusuli dengan usaha dan berdoa. Haih aku rasa nak demam tapi tak demam2. Sore throat je. Apa aku nak cakap hari ni ye? Ntah, aku pening kapla sangat smalam sebab terlalu mengerah keringat sampai pukul 10.20 pm baru aku balik. Memang tetiba aku rasa insap taknak dah buat camtu lagi sebab otak aku 'cedera' berfikir lebih than 8 working hours. Sob sob. Tapi kalau dah terpaksa nak buat lagu mana? Lagu tu jugakla. Ni unit aku punya wordpress tak updet lagi.. adoiyaiiii.. makannn otakkkkkk!!!!

4 comments:

deennasour said...

uh...keje memerah otak kah?
kerja apa itu?

p/s: bila lagik nak komen blog aku tu?
alahai

cikkai said...

haha.. memerah otak = memerah kain

Kakak Tiri said...

Otak sedap dibuat kari atau sweet sour?

cikkai said...

erkkkk... uwekkk.. tanya zombie kampong pisang nak masak apa =)