Thursday, March 19, 2009

laporan yang melaporkan

hehe sewonokk nyer

Smalam first time aku lunch makan sandwich San Fransisco. Memang kat bawah ofis aku ni ada kedai San Fransisco tapi aku slalu nampak CIO dgn GM aku jela lepak2 kat situ. Mahal la kata kan. Tapi best. Nak dijadikan cerita, actually time lunch smalam aku ada meeting so the person in charge blanje all da sandwiches. Memang bestla. Tapi kompem2 mahal. Aku amik yang berintikan turkey. Yummmy! Time meeting tu ada mentioned pasal adhoc task or even task force. Basically it comes from CEO office. Then everybody cant reject it. Of cos la kan. Dalam kul 2.15pm camtu senior managers aku anta email dan terus pergi kat aku cakap ," haa ni kerja dari CEO ni, saya nak laporan sekian sekian sekian." Actually that request comes from Ministry of Finance. Kalo laporan kewangan cemana leh request kat unit aku plak. Well, unit aku kan pegang database customer billing. So terus je extract dari situ dapat. The thing is be prepared on wat ever ad hoc decision and task which come from BIG Bosses. Kerja lain kena ketepikan dulu. Bak kata fafau, kita layannnn jelaaa..

2 comments:

deennasour said...

memang tak leh nak lawan bos kan.
susah tol dunia ni.

cikkai said...

bos kat ofis je.. luar dari ofis" u cant bossing me around anymore!".. haha