Monday, March 23, 2009

Belon siri 2


In conjuction of the Hot Air Belon event last weekend, so these are some of my pics which i think very serabut becoz my face look so oily under the sun ray all day long. To begin with, aku and my frends was reached there Presint 2 at 2 p.m. Unfortunately, the time is for layang2 event. As far as i know, waktu pagi dan petang adalah ketumpatan udara rendah which is sesuai utk menaikkan belon. After kekecewaan tersebut, aku jalan2 kat alamanda. Then pukul 6 aku datang semula dan these are what i got from my frend's camera:


a few of belons ready to float

look! tat is a peacock look-like ballon


thousand of people


Kesimpulan, aku berpuas hati sesangat. Tapi lagi puas kalo naik tapi dengan syarat ada tali yang tie that belon to truck or sumting supaya tak bergerak. Then, aku bergerak ke umah ofismate aku kat Presint 9. Dalam perjalanan, aku nampak belon2 tersebut mendarat ikut sekati dia kat mana dia nak mendarat. Padang, blakang umah orang, court basketball dan sebagainya. maybe angin takde so mereka buat pendaratan cemas. har har, kan bahaya tuhh! Tats y aku cuak nak naik .. hehe ada reason kukuh.

6 comments:

F. Hanim M. said...

yesterday otw back to college dpt laa tgk belon2 tu dr jauh..
sedeyy2...T_T

cikkai said...

ciannya.. bawak2 bertendang ye.. next yer InsyaAllah ada lagi.. =)

F. Hanim M. said...

nxt year klu dpt posting dkt2 cni blh la.. T_T

cikkai said...

ye, selamat berposting ! (**)v

Mem Aluya said...

Kelly, can the public get a ride? I wud love to try. Kat sini ada... tapi mahal... kalau tak silap kena bayar AED1K. Must be a long trip la kot.

Wonder how it works, ek? How do they maneuver its direction and where to land and so on.

cikkai said...

can.. RM10

how it works im not sure. landing time maybe ala2 cita p Ramlee kot.. la porpo, fatakunsi, landing time.. follow the wind direction...