Thursday, March 26, 2009

cinema2


Bulan ni dah 2 kali aku p tgk wayang. First cita Taken. Lokasi wayang: Times Square jam 9.30 mlm. Memang best sebab cita dia not belok2. Pengarah dia agak berani menceritakan sort of like kejadian sebenar sindiket pelacuran gadis2 di luar negara. Ayah dia memang hero of da yer. Ayah tiri dia useless dan mak dia crap! Overall puas hati.



Secondly, cita Race to the witch mountain. Lokasi: Midvalley jam 9.30mlmCita ni agak futuristik di mana orang putih ni taksub sngt dgn kejadian UFO. Lagipon, memang UFO byk berlegar di ruang angkasa belah Eropah sinun. So sebab tu timbul cerita ni kot. Aku macam takdela excited sngt. Kalo satu2 cita tu bese2 je, aku akan tgk dari segi pembawakan watak. So memang best tgk mamat The Rock tu berlakon. Aku suka tgk dia berlakon komedi. Lawak kalo tgk seorang wrestler tu ada side of humor dan penyayang dalam diri. Takkan asyik nak gaduh je kan. Well, overall okla.

Tapi yang paling best dua dua cita aku dpt seat baikkk punyerrrr coz tempah online kat gsc.com. So kepala aku tak sakit sngt nak mendongak dan sebagainya. haha~




4 comments:

Mem Aluya said...

Taken sounds nice. Gonna get the DVD lah. Here cannot go cinema... mahai kebabai. Tengok citer kelakar pun boleh nangis...

How about Talentime and Jangan Tegur? Ada berani?

cikkai said...

haha.. kena balik Malaysia la plak.. Talentime tak tgk lagi. Jgn Tegur sounds cool.. ada berani pon tak tau.. tapi mostly kitorang akan tgk cita english.. worth it kot.. cant wait to see nite at the museum 2 :)

Mem Aluya said...

Ya lorhhh... I don't remember going to the cinema to watch any Malay movies... hihihi. Tabayek kita kan. But then again, they all shud take this as a challenge to work harder on producing LOTR or Gladiators level kinda films.

No doubt we had many good movies, namely PGL, Cinta, Sepi and those by Yasmin Ahmad. But... movie macam Budak Kelantan tuh (cuma sebagai contoh).. tengok kat Youtube pun tak selera. Tolong lah.

cikkai said...

haha, set kelate nak wak lagu guano... keh keh