Tuesday, October 13, 2009

Review Papadom


Walaupun touching tapi ku tahankan jugak. Bak kata harun salim bachik jgn terlalu emosi sangat dengan tanah. siot je ayat tuh!. Haha. Smalam tgk cita papadom arahan afdlin shauki. Memang best! Tak rugi aku tgk cita tuh. Dahla penggambaran buat dekat UiTM Shah Alam lagi la best! Sesapa yang belajar kat situ selalu la jumpa artis2 buat penggambaran. Muka2 pelakon tambahan dalam cita tu pon dak2 UiTM. Cita dia mengisahkan seorang bapa (Encik Saadom) yang selalu sibuk tetapi jauh dari sudut hatinya sangat menyayangi keluarganya. Isteri beliau (Moon) meninggal dalam kemalangan. Lalu saadom menjaga sepenuh hati anak pempuannya Mia sampai masuk UiTM. Memang tak keri gusi korang tgk lawak 'cerdik' afdlin, noorkhiriah, harun salim bachik dan que haidar. Yang lain tu not bad la. Bagus jugak. Tapi tu lah, walaupun dok gelak2 tapi cita dia touching kalo sesapa yang hanya mempunyai ayah sahaja atau ibu tunggal. Secara keseluruhan 5 bintang dari 5 buat afdlin. Semoga karya2 beliau akan da bomb mcm gini baru bleh merangkul byk hadiah!


p/s : Wajib Tayang

4 comments:

Anonymous said...

mmg dh mnang awards,kn crita nie?not sure dlm anugrah apa...

cikkai said...

yup already! for the sake of his future movie will win the prestiges trophy again.

Mem Aluya said...

Alamak err... kena tunggu kluar Youtube laaaa...

fndrocka said...

jangan terlalu emosi dengan tanah