Tuesday, October 7, 2008

duit raya =)


summarization:-

selamat kembali ke rumah masing2 dan selamat bertugas setelah seminggu bercuti gamaknya.. fiuh smalam balik traffic congested. Ingat ada accident rupanya dari 2 lane nak jadi satu lane tu je.. serabut tol aku kat area bukit putus tuh.. ramai la kete tersadai tepi sebab temperature kete naik!!

mehla aku cita serba sedikit apa yg aku buat di hari raya lepas..

raya ke-1: after sembahyang, kami bermaafan sambil tukar duit raya.. haha... jumlah terkumpul duit raya aku sebanyak RM84 (itu pon duk rumah tak jejalan). Tengahhari teman pakcik g rumah terbuka member dia aka MB Pahang.. ehem ehem.. petang singgah ziarah kubur mereka yang telah pergi..

raya-2: pagi beraya rumah member dan petangnya pulak aku sambung mesin tebu (ala macam kat pasar ramadan tuh!!!) tapi ni kat umah nenek aku laa.. mesin+tebu seme ada. 2 bekas besar bleh dapat. bisa badannnnn awokkk!!

raya ke-3: pagi site visit ke ladang dan petangnya kami buat party harijadi sapa2 yang sambut hari jadi pada bulan 10.. happening gak sebab tak penah buat sesama relatives.
itu je kot nak cita..

p/s: pakcik aku ponteng kerja di hari raya pertama. kapal terbang tak gerak sebab takde pemandu.. keh keh.

3 comments:

ah tok said...

banyak ke kumpul duit raya?

cikkai said...

dalam 80 lebey gak la. haha... kira ok dah tuh. =)

Kakak Tiri said...

Kenapa kalau mesin tebu boleh bisa badan?