Thursday, July 23, 2009

kisah seram sejuk



Memang lawaklah cita dak skolah nih. Tergelak aku bila baca. Ayat last tu tak leh blah. "Hantu itu gembira jugakah?" keh keh.. Jumpa cikgu!

Bila kenang zaman skolah dolu2 memang lawak. Budak2 ni kadang2 lack of idea due to less of reading books. So bila dah desperate, dok pusing2 ayat tu je sampai diri sendiri pon ada pening. Punyala nak cukup kan 160 patah perkataan (ntah aku pon tak hengat berapa patah). Moral of the story, cultivation process must comes from home. Ibu bapa perlu pantau perkembangan anak2 dan tidak meletakkan 100% tanggungjawab kepada warga pendidik sahaja. Siapa yang rugi? mereka dan keluarga mereka juga.

5 comments:

Cybernetics Mind said...

yg last sekali tu..
tabley tahannn =)

cikkai said...

haha.. rencah dunia dak2 skolah rendah

Anonymous said...

awak dh start baca blum buku crita yg br bli tu?=P

cikkai said...

dah... will be treated as a bed time story depending on time left before going to bed.

SyuQ said...

ha ha ha.

gelak guling2 saya baca cerita hantu tu. budak tu non malay ke cikgu?